Trobada de batxillers dels Seminaris Menors d’Espanya a Lugo

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Trobada de batxillers dels Seminaris Menors d’Espanya a Lugo

Del 9 al 13 de juliol va tenir lloc a Lugo la Trobada anual de seminaristes de Batxillerat dels Seminaris Menors d’Espanya. Va tenir lloc a Lugo, organitzada conjuntament per la Comissió episcopal de Seminaris i Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola, que presideix mons. Joan-Enric Vives, per la diòcesi amfitriona de Lugo i el seu Seminari Diocesà. Van ser 15 els Seminaris que van participar amb formadors i seminaristes menors: Àvila, Barcelona, Ciudad Real, Ciudad Rodrigo, Conca, Guadix, Canàries, Logronyo, Burgos, Menorca, Múrcia, Ourense, Sevilla, Tarragona, València i el Seminari d’acollida, Lugo.

Els participants han estat un total de 79, i han estat acompanyats pel Bisbe de Lugo, Mons. Alfonso Carrasco i el Bisbe d’Ourense, com a membre de la Comissió Episcopal de Seminaris, Mons. Leonardo Lemos vocal de Seminaris Menors, així com el Director del Secretariat de la Comissió Rev. Sergio Requena. Com ja és costum, en aquesta trobada que es programa cada any durant l’estiu, els seminaristes gaudeixen d’uns dies de convivència on es visita la diòcesi d’acollida, compartint a més moments de pregària, refelxió i recolliment espiritual.

Testimoni d’un participant: 

Com tots els anys, la conferència episcopal d’Espanya escull un seminari entre tota Espanya. Per celebrar la trobada de seminaristes que fan el batxillerat i dels que fan el pas al major en acabar de 2n de batxillerat. Aquest any, ho va organitzar el seminari menor de Lugo. Mn. David Varela, rector del seminari, ens va acollir a casa seva amb les portes ben obertes per fer-nos sentir com a casa nostra. En començar la trobada ens explicaren l’horari i les principals activitats que es realitzarien al llarg de la trobada. Els primers dies ens ensenyaren la ciutat de Lugo i els seus principals monuments de la ciutat. La catedral, la muralla amb les seves històries al llarg del temps i acabaren amb la Missa, ens va acompanyar el senyor bisbe de Lugo Mons. Alfonso. Els dies passàvem molt ràpidament. Visitarem diferents llocs al voltant de Lugo. En la Ribeira Sacra vam fer un recés en el santuari del Monte Faro i desprès vam fer la ruta en Catamarán pels Canons del Sil. El dia següent vam visitar la platja de las Catedrales amb la possibilitat de banyar-nos, després vam tenir la Missa en San Martiño de Foz amb el senyor bisbe de Mondoñedo-Ferrol. Per últim va arribar la gran nit especial per a tothom, el punt central de la trobada: La vigília del pas al major dels seminaristes de 2n de batxillerat. Tretze seminaristes presents de diferents diòcesis d’Espanya van donar el gran pas per continuar el camí del sacerdoci, com a resposta ferma de la trucada del Senyor. Van compartir els seus testimonis amb tots nosaltres: els formadors, els seminaristes que encara no es decideixen a fer el pas. El senyor bisbe Leonardo Lemos Montanet que presidia i juntament amb el Santíssim exposat. Desprès de finalitzar la vigília i abans d’anar a descansar vam tenir un petit refrigeri per celebrar-lo amb els nostres germans.

En conclusió i per finalitzar. La trobada de batxillerat es una gran experiència, de convivència i d’amistat per a tots els seminaristes menors dels diferents seminaris. On es demostra que no estem sols, que Deu ens crida de diferents maneres i situacions; també ens encoratja a no tenir por de seguir el camí que el Senyor ens mostra, que coincideix amb la nostre felicitat. Per això us demano que pregueu per les vocacions sacerdotals i en especial per a tots els nostres germans que donen el pas aquest any, perquè el Senyor els doni fortalesa i fermesa en la seva crida.

Weilian Lin