Seminari menor en família

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cap de setmana del 20 al 22 d’octubre

El passat cap de setmana, des del divendres dia 20 d’octubre fins el diumenge dia 22, els seminaristes menors en família de l’arquebisbat de Barcelona i del bisbat de Sant Feliu de Llobregat es van trobar al Seminari Conciliar de Barcelona per a passar un cap de setmana diferent, on diumenge s’afegirien els nois del Grup Samuel. La trobada va començar el divendres on, per començar, es va fer un pregarock amb la cançó de Tu ets la llum del grup de rock català Lax’n Busto. Amb aquesta cançó els nois del Seminari Menor en família van poder descobrir com Déu els parla a través de molts mitjans i persones, des de les Sagrades Escriptures, fins a una cançó de rock. La cançó ens va servir per donar testimoni del perquè havíem decidit entrar al seminari; es pot dir que va ser una gran experiència compartida entre tots. La jornada va continuar amb l’Eucaristia, el sopar i unes activitats lúdiques per acabar d’arrodonir el dia. L’endemà vam poder compartir l’esport, l’estudi, el dinar amb els seminaristes del Seminari Major i el rosari. Com a novetat d’aquest any, dos joves del Seminari Major, l’Andreu Salinas i el Josep Sellarés, van compartir les activitats, la pregària i els àpats amb els seminaristes menors.

Josep Sallarés (1er de Filosofia)

Tot havent finalitzat la pregària del rosari, contemplàrem la nostra ciutat i veiérem com de grans són les obres de Déu, des de la torre més alta de l’edifici del Seminari. Després d’una estona d’estudi personal, ens vam posar en marxa, amb la mítica camioneta del Seminari, cap al Parc del Castell de l’Oreneta (Sarrià), on guiats per l’Andreu vam poder conèixer i gaudir d’una volta amb un dels trens tripulats més antics del món. Després ens vam dirigir al teatre parroquial de Sarrià per assistir a un concert, on juntament amb altres joves de la diòcesi de Barcelona i col·laboradors de la pastoral juvenil, ens unirem en la pregària entonant els cants de lloança d’estil Worship.

Diumenge assistirem, juntament amb els nois del grup Samuel, a la parròquia de la Mare de Déu dels Desamparats de l’Hospitalet de Llobregat, on col·labora en Jordi (seminarista menor). Allà vam poder participar de l’Eucaristia, on un bon grup de joves de la parròquia i seminaristes feren d’escolans. Mn Eduard Puig, vicari de la parròquia, ens va fer una explicació del procés vocacional que va sentir des de ben petit que es va començar a donar amb el testimoniatge d’uns familiars seus que moriren màrtirs per ser capellans, cosa que el va fer moure a seguir al Senyor amb aquest do del sacerdoci. A la tarda ens dirigirem cap al Seminari, allà cloguérem el nostre cap de setmana amb la trobada post-convivències, on gaudirem de la companyia dels nois que assistiren aquest estiu a les convivències d’escolans. Després d’una estona de pregària, veiérem el vídeo de les convivències i finalitzarem aquesta trobada amb un refrigeri que ens va donar força i empenta per seguir endavant en aquest camí que Déu va modelant  en aquests joves que es pregunten; què vol Déu de mi?

Andreu Salinas (1er de Filosofia)