Gaudir de Jesús i de la seva Creació (fe i ciència)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Seminari Menor en Família


Gaudir de Jesús i de la seva Creació (fe i ciència)

He volgut titular així la darrera trobada del seminari menor en família, que va transcòrrer durant el cap de setmana del 24 i 25 de novembre, perquè les dues grans activitats que es van dur a terme van ser un clar reflexe de com Jesús se’ns presenta directament, per mitjà de la pregària (la fe) i per causes segones, com la contemplació i estudi de les seves obres creades (la ciència).

Tot començà el divendres amb una tarda intensa de pregària. Ens vam trobar per fer la missa en comunitat i tot seguit vam tenir una estona distesa de jocs competitius, destacaria d’aquest moment en David liant-se en el joc d’Oxford contra Cambridge i com el forçut d’en Mark era arrencat despiadadament com una ceba en el joc dels policies i els lladres. Havent sopat vam concloure el dia amb una hora santa de pregària, on vam contemplar la icona de l’amistat, amenitzada amb cants i litúrgia pròpia de Taizé. Contemplant aquesta icona ens vam adonar com l’amic/ deixeble que és abraçat per Jesús pot ser en realitat cadascú de nosaltres.

Dissabte, després de celebrar l’eucaristia i fer una estona d’estudi personal, tenint present que la nostra fe continua viva durant tota la jornada, ens dirigirem a la serralada de Collserola a participar de diferents activitats: gaudirem d’un vitge acompanyat d’una expliació tècnico- històrica, per part d’en Lauren que és tramviaire, del tramvia més antic de la ciutat de Barcelona: el tramvia blau. Seguidament, fent una intensa excursió, arribarem als peus del parc d’atraccions del Tibidabo, on vam dinar gaudint d’una vista panoràmica de la nostra ciutat.

Vam marcar camí cap al museu de la ciència “Cosmocaixa” on col.laborarem d’una vistia guiada. Aquí vam poder jugar, participar i meditar sobre les diferents obres creades per Déu i com la seva perfecció i magnificència s’expressa en la ciència, que no és altra cosa que la plasmació de la seva perfecció. Durant aquest cap de setmana hem pogut gaudir de la presència del Senyor: realment present en la pregària i també en la naturalesa.