Exercicis espirituals dels seminaris menors de Catalunya

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Els seminaristes menors de les diòcesis de Barcelona, Solsona i Tarragona, es van aplegar al Monestir de Montserrat del 24 al 26 de febrer, per dur a terme els exercicis espirituals anuals. Han estat predicats per Mn. Bruno Berche, delegat de juventut de la diócesi de Barcelona. 

Daniel, seminarista menor de Barcelona (1er de batxillerat), ens dóna el seu estimoni:

Habitualment, cada diòcesi fa les seves pròpies trobades però un cop l’any ens trobem tots. Un dels motius de la trobada era fer els exercicis espirituals. Com cada any, els vam realitzar a  Montserrat i vam tenir la sort que els va dirigir Mn Bruno Berche.

En quant als exercicis, Mn Bruno va seguir el model ignasià. La meditació del divendres va tractar sobre com el pecat desvia els plans que Déu té per a cadascun dels seus fills. Al dia següent, vam fer tres meditacions. La primera meditació va tractar sobre com Jesús vol quedar-se en el nostre cor. Aquesta meditació va ser molt especial ja que la vam fer als jardins del monjos. Al vespre,  vam fer la segona meditació juntament amb l’exposició del santíssim. Aquest moment de pregària va ser un moment íntim amb el senyor. Finalment, l’última meditació va tractar sobre com Déu ha canviat en algun moment la nostra vida o, fins i tot, com ens ha ajudat en el camí de la nostra vocació.

L’últim dia, vam participar en la Eucaristia i, tot seguit, vam fer una petita reunió els seminaristes de batxillerat, en la qual vam compartir les nostres pors i dubtes amb Mn Bruno.Per acabar, tots plegats i trencant el silenci dels exercicis, vam gaudir d’un gran dinar juntament amb persones d’altres parròquies que també van anar a veure a la nostre Mare, la Mare de Déu de Montserrat.

No hi ha galeria seleccionada o la galeria s'ha eliminat.