Exercicis Espirituals a Montserrat

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Exercicis espirituals del seminari menor en família

Els passats dies 13, 14 i 15 de gener, els seminaristes menors, junt amb el senyor rector del seminari, el formador del seminari menor , el rector de Les Planes i dos seminaristes majors, vam tenir l’oportunitat de fer els exercicis espirituals de cada any dels seminaristes menors a Montserrat.

El cap de setmana va començar el divendres a la tarda i vam iniciar-lo pujant des de Collbató fins el monestir de Montserrat. El camí va ser difícil, però malgrat que feia molt fred i ens havíem de guiar pels nostres leds frontals, finalment vam aconseguir l’objectiu d’arribar a Montserrat. El silenci ha estat present en molts moments d’aquesta petita pelegrinació, arribar a Montserrat per trobar-nos a nosaltres mateixos, silenci per apropar-nos a Déu.

Aquest cap de setmana, hem fet també, un munt de diverses activitats, vam tenir diverses sessions de xerrades espirituals. El rector de Les Planes, ens va parlar sobre la vida del monjo Benet (Sant Benet), en el qual s’inspiren i viuen d’acord a la seva regla els monjos d’aquest apreciat monestir de Montserrat. Després vam gaudir d’estones al pati dels monjos per seguir reflexionant sobre les nostres vides, un camí amb Déu i sobre la nostre vocació.

També vam tenir l’oportunitat de confessar-nos, i de resar com cada trobada un rosari, i com no, laudes i vespres.

Participar en l’eucaristia presidida pel cardenal del Salvador, Gregorio Rosa Chávez i escoltar l’escolania no podia faltar en aquesta trobada, i finalment vam tenir la sort de poder sopar i dinar amb l’abat de Montserrat, el cardenal del Salvador i amb tots els monjos que resideixen a l’increïble monestir de Montserrat.

Ha estat una experiència increïble i molt productiva per la nostra vocació, hem gaudit i respirat l’espiritualitat benedictina, compartint moments amb els monjos… silenci sempre present… pregària… reflexió… compartir… escoltar…

Pau Camacho Serna (seminarista menor 4t ESO)